At vindmøller i norsk natur må bidra til å redde klimaet, vekker noe i selv den største miljøødelegger, skriver Stein P. Aasheim.

Planene om utbygging av vindkraft i norsk natur, har gjort selv de verste miljøsvinene til miljøforkjempere, skriver Stein P. Aasheim.

NVEs nye forslag til hvor vi kan bygge ut vindkraft på land i Norge, har ikke dempet debatten om vindmølleutbygging. Her fra Vindparken på Smøla i Møre og Romsdal. Foto: Statkraft

Innlegget ble først publisert på Aasheims Facebook-side.

Dette er noe som har forundret meg i lang tid. Og nå må jeg bare ha det ut av meg.

Hvordan kan det ha seg at de samme folkene som i alle år har vært de hardeste motstanderne av natur- og miljøvern nå plutselig har fått et slikt brennende engasjement for miljøet?

Hvordan kan det ha seg at de folkene som i alle år har sittet på motsatt side av bordet når miljø og natur har stått mot utbyggingsinteresser plutselig har satt seg på vår side – og er nå bare sååå bekymret for naturmangfoldet og bare sååå opptatt av å ta hensyn til miljøet?

Plutselig har de begynt å legge armen rundt skulderen vår og er nå såååå lei seg for at vi må forgifte fjordene og teppelegge fjellet med vindmøller – men det må dessverre til, av hensyn til miljøet. Oljen må opp fortere enn svint– av hensyn til miljøet som vi alle er blitt så utrolig glad i.

Planene om bygging av vindmøller på land i Norge, har gjort selv de verste miljøsinkene til forkjempere for miljøet, skriver Stein P. Aasheim.

Vindparken på øya Smøla i Møre og Romsdal sto ferdig i 2005. Foto: Espen Lie Dahl / Statkraft

Jeg vil gjerne tro det beste om folk, men det er noe som skurrer når disse oljedirektørene og kraftforkjemperne og politikerne, som aldri før har løftet en finger for natur- og miljøvern, nå plutselig bruker miljøet som hovedargumentet for å – ja, for å fortsette akkurat som de har holdt på i alle år.

Som bestefaren min pleide å si: Når noe kjennes sleipt og lukter råttent, da er det som regel sleipt og råttent. Jeg vil ikke si det så sterkt. Jeg bare sier at det skurrer.

Interessert i fornybar energi? Les om solfanger-teknologien som kan lagre energi i årevis:

Ny teknologi kan lagre solenergi i 18 år