Hadde vi kastet mindre dersom vi ikke hadde hatt muligheten til å kvitte oss med søppelet med én gang dunken var full?

lineI løpet av de siste ukene har tusenvis av Oslo-beboere opplevd et søppel-hysteri på grunn av manglende henting av avfall. Å se hvordan søppeldunkene fyller seg opp på relativt kort tid kan både ha en avskrekkende og tankevekkende effekt når det gjelder bevisstgjøring og styring av eget forbruk.

I gjennomsnitt kaster hver og en av oss rundt 36 kilo søppel i løpet av en måned, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå. For hver 1 000 kroner som går til forbruk, kaster vi omtrent 2 kilo avfall. Bare i Oslo kaster vi i snitt 85 kilo mat i året. 

Også er det alt papiret da. 

Norske husstander kaster rundt en halv million tonn papir i året, noe vår ambassadør Ina Vikøren nylig skrev om i blogginnlegget om uadressert reklame. Hvert år mottar en norsk husholdning rundt 45 kilo uadressert reklame i posten. En kalkulert total på rundt 60 000 tonn uadressert reklame årlig.

 

Line Løtveit er en av dem som har sett seg lei av all søpla som har hopet seg opp i det siste. Tidligere har hun ikke tenkt noe særlig over hvor alt blir av, og nettopp derfor valgte hun å ta et dypdykk ned i søppelbøtta, for å kjenne ordentlig på hvordan det føles å gå rundt og bære på alt søppelet sitt.

 

Musikk: Sassy 009 – jeg kjenner ingenting