I tredje episode av webserien Trusehaugen er vi med jentegjengen bak TurTrusa på helgetur. Ferden går til Sunnmøre, for masse ski- og brettglede til tross for ruskete vær.

 

De originale TurTrusene

I episode 3 inviterte vi med oss hele den opprinnelige TurTrusa-gjengen. Det var vi som i 2014 startet konseptet TurTrusa med en felles lidenskap rundt det å leke ute i fjellet både sommer og vinter.
 
Siden den gang har vi vært spredt over hele landet. Vi har derfor ordnet oss en tradisjon der vi møtes en helg på Sunnmøre for å stå på ski eller brett sammen. For er det noe alle i TurTrusa har til felles, så er det at alle er like gira på å få kjørt ski eller brett sammen – og da aller helst i pudder!
Turtrusa episode 3
Vi ønsket å få med hele gjengen i en av Trusehaugen-episodene, og krysset fingrene for gode forhold. Værmeldingen for helgen spådde selvfølgelig plussgrader, regn og MYE vind, men vi skulle som tidligere lage en episode uansett vær eller føre!
 
I tillegg skulle vi prøve å organisere en gjeng truser som sjeldent bruker GoPro eller kamera, og som alltid er mer motivert for fart og spenning fremfor den stillesittende bloggen. Så det var med god grunn vi var ekstra spente på denne episoden, med tanke på å organisere ni gira truser med kun tre korte dager i storm på Sunnmøre.
 

Sugesnø og snø på linsa

Denne gjengen er vant til å være ute uansett vær, og det blir aldri en rolig dag på hytta selv om det var meldt regn eller storm. Vi prøver alltid, og snur heller, for det blir som regel bra når man først kommer seg ut.
 
Så å få med jentene ut og gjøre det beste ut av vær og føre visste vi ikke kom til å bli noe problem. Fredagen var det mildt, slush og derav sugeføre, så dagen gikk til å leike i en “pre-påskerenn løype”.
 
Turtrusa episode 3
Vi hadde flaks igjen. Værmeldingen som tidligere hadde spådd regn, slo om til snø lørdag og søndag. Masse snø og våt snø, den typen snø som raskt fester seg til GoPro og kameralinsa.
 
Fjellsetra klarte heldigvis å holde heisene åpne lørdag, til tross for storm. Søndag tok vi turen til Strandafjellet. Ved hjelp fra Anders Eide på søndagen fikk vi masse klipp vi kunne sette sammen, selv om over halvpartene av klippene våre ikke var brukbare på grunn av snø på linsa.
 
Turtrusa episode 3
 

Finnes ikke dårlig vær…

Uværet ga også en klar fordel ved at det nesten ikke var folk i heisanleggene. Så erfaringen er nok en gang at det er bare å komme seg ut selv om det er dårlig vær (finnes jo ikke dårlig vær, bare dårlige klær) – man angrer jo aldri, og det blir alltid gøy!
 
Turtrusa episode 3
 
Sangen “Penger i Madrassen” fra Blomst synes vi også passet godt til episoden, som handler om at vi jenter kan være vår egen verste fiende. Derfor er det ekstra viktig at vi er flinke på å pushe hverandre opp og fram, og dette er jo bakgrunnen for at vi startet TurTrusa i utgangspunktet.
 
I tillegg passer den rå stemmen til Ida Dorthea Horpestad veldig bra til kjøring med rå jenter!