Spinatsuppe er ikke bare superenkelt å lage. Den gir også påfyll av godsaker som A-vitamin og kalsium.

Spinatsuppe: Sunt, godt og kjapt unnagjort. Foto: Protect Our Winters.
Vi i Infinitum Movement har kastet oss på klimaorganisasjonen Protect Our Winters’ (POW) oppfordring om å spise vegetarisk hver dag denne uken, og gjerne etter det også. Sjekk ut POWs arrangement Veggisveko her!
Spinatsuppe
(4 porsjoner)
Ingredienser:
– 450g hakket, fryst spinat
– 1 gul løk
– 1 fedd hvitløk
– 2 ss rapsolje/smeltet smør
– 2 dl fløte (eventuelt havrefløte, om du går en vegansk utgave)
– 1 dl vann
– 2 terninger grønnsaksbuljong
– 2 kryddermål muskat (kan sløyfes)
– 2 kryddermål svart pepper
– Litt olivenolje
– (4 kokte egg)
– (brød)
Slik gjør du:
– Skrell og finhakk løk og hvitløk. Stek mykt i smør eller rapsolje i en stor kasserolle.
– Tilsett spinat, fløte, vann, buljong og muskat. La koke opp. Smak til med pepper og olivenolje.
– Server med 1-2 halve egg og brød til, om ønskelig. Om du ønsker å lage vegansk suppe, kan du bruke havrefløte, og droppe egg og smør.
Prøv også suppe av butternut squash, også kalt flaskegresskar: