Regjeringen tillater oljeboring ved Trænarevet, midt oppi koraller, gytefelt og annen svært sårbar natur. Det har fått Inge Wegge til å skrive følgende e-post til Klima- og miljødepartementet.

Bruk Inges brev som utgangspunkt og send en mail til postmottak@kld.dep.no du også!

- Et oljesøl her vil drive nordover og ramme områdene regjeringen har vernet mot olje. Rett inn der jeg surfer, der barna mine bader og der maten vår kommer fra, skriver Inge Wegge.

– Et oljesøl vil drive nordover og ramme områdene regjeringen har vernet mot olje. Rett inn der jeg surfer, der barna mine bader og der maten vår kommer fra, skriver filmskaper og Lofoten-beboer Inge Wegge. Foto: Privat

Hei. Jeg bor i Lofoten og surfer her, spiser fisken herfra, har barn som skal vokse opp her og elsker alt det naturen gir meg på denne plassen.
 
Jeg kan ikke bare stå og se på at man risikerer så mye for noen «småpenger». Vi har funnet nok olje nå!
 
Oljeboring ved Trænarevet er en gedigen trussel mot korallrev, gytefelt og sårbar natur. Klima- og miljødepartementet skulle satt ned foten og stanset boringen, men skylder på tidligere regjeringer som åpnet det for over ti år siden. Det er bare feigt bullshit. Tillatelsen er gitt på grunnlag av en konsekvensutredning fra 1994! Vi har fått mer kunnskap siden da, og det er nok for å kunne stoppe monsteret som er på vei nordover.
 
Trænarevet tilhører det verdifulle økosystemet i LoVeSe-regionen, og er veldig viktig for fiskeressursene våre, fugler, koraller og annet marint liv. Trænarevet er blant de største urørte korallrevforekomstene på norsk sokkel, og er hjem til 1500 korallrev som er svært sårbare for oljevirksomhet. Et oljesøl her vil drive nordover og ramme områdene regjeringen har vernet mot olje. Rett inn der jeg surfer, der barna mine bader og der maten vår kommer fra.
 
Oljebransjen sier dette gjøres på en trygg måte, men en 100 prosent trygg måte finnes ikke. Den samme oljeriggen som er på vei opp hit nå har allerede vært i flere ulykker tidligere.
 
De sier at det ennå ikke har vært et utslipp i Norge som har nådd land. Det tror jeg fisken driter i, for den lever i havet.
 
Stopp dette nå! Det er galskap!
 
Inge Wegge
 
E-posten ble sendt til klima- og miljødepartementet på postmottak@kld.dep.no den 27. oktober. Send en mail du også!
 
Noen bilder fra demonstrasjonen mot oljeboringsplanene i Henningsvær denne sommeren:

Fra demonstrasjonen mot oljeboringsplanene utenfor Træna i sommer. Inges bror Markus Wegge i fritt svev fra Henningsværbrua.

Markus Wegge og Inge Wegge forbereder hopp-mot-olje fra Henningsværbrua.

Markus Wegge og Inge Wegge forbereder hopp-mot-olje fra Henningsværbrua.

Leve havet!

– Norsk havforvaltning er ikke “best i verden”. Den er bare minst ille