Skuespilleren Amrita Acharia snakker ut om verdenssuksessen Game of Thrones, en stadig lengsel etter Norge og en dramatisk død …

Du er født i Nepal og oppvokst i Ukraina. Hvordan kom det seg at du flyttet til Norge?

– Jeg flyttet hit sammen med familien min når jeg da var i tenårene. Det var jobben til foreldrene mine som førte oss hit.

Du bor til daglig i London, hva slags relasjon har du til Norge i dag?

– Det er mitt hjem og jeg regner meg helt klart som norsk mer enn noe annet! Jeg liker menneskene her og hvordan de lever livene sine, og særlig den norske humoren. I dag pendler jeg mye mellom Norge og London.

Hva i din karriere har vært vanskeligst til nå?

– Det er en veldig usikker bransje … Du blir tøffere med årene.

Går det engang å forutse en
slik suksess som Game of Thrones har blitt?

– Jeg ble kjempeglad for det å hatt mulighet å være med i serien så tidlig i karrieren min. Det føles helt fantastisk at den er blitt så godt mottatt og har fått så mange fans i hele verden.

Din karakter Irri i Game of Thrones dør, hvordan hadde du forlatt serien hvis du fått bestemme selv?

– Det er noe jeg overlater til manusforfatterne. Jeg syns de valgte en bra slutt, en dramatisk død er alltid morsom.

Har du og din karakter Irri noe felles, og noen forskjeller?

– Vi er begge sta og lojale, men hun er nok mer naiv enn meg.

Du har laget noen smalere filmer i Norge i det siste. Hvordan var det å gå fra en svær HBO-produksjon til en mye mindre?

– I am yours var en fin og intim innspilling med en utfordrende rollekarakter. Og tross at det var en mindre produksjon er den blitt godt i mottatt. Filmen er Norges bidrag til Beste utenlandske film ved Torontos Internasjonale Filmfestival, det føles fantastisk. Jeg er stolt av filmen, og månedene som kommer blir spennende da den går opp i USA. Størrelsen på produksjonen spiller ikke noen rolle når jeg kan relatere til historien og den har kvalitet.

Du snakker flere forskjellige språk (ukrainsk, russisk, norsk og engelsk), er det noen sjanser for at vi for eksempel får se deg i en russisk film snart?

– Det får tiden vise men hvis det dykker opp en god rolle er jeg absolutt interessert!

IMG_2910