Årlig arrangeres Fjellsportfestivalen i Sogndal. Veltrente fjellsportinteresserte, og de som er glad i natur, men som helst bare vil nyte utsikten av mektige fjell og fjorder, får muligheten til å samles gjennom flere sosiale aktiviteter.

Èn av aktivitetene man kunne delta på var Infinitum Movement sitt foredrag om Sporløst friluftsliv. Et par av ambassadørene var tilstede for å inspirere enda flere til å bli engasjert og bevisst sine egne handlinger i et miljøperspektiv.

Det er ikke gitt at våre fremtidige generasjoner kommer til å ha like lett tilgang på ekte snø som vi har i dag, dersom klimaforandringene fortsetter i samme retning som nå.

Kampanjen Pant for pudder fremmer dette budskapet; om at vi må ta vare på vinteren og tenke på at det kommer noen etter oss.

Ingen vil vel at kunstsnø og regnfulle slalombakker skal være det som dominerer fremtiden?

Lofotbaserte Markus Wegge viste eksempler på sine og søsknenes lekne miljøtiltak; som å kjøre bil på frityrolje og lete etter mat i søppelkasser utenfor matvarebutikker med Lofotens storslåtte natur som bakteppe. Ifølge ham setter han tiltakene litt på spissen for å bevise et poeng om at alle kan gjøre noe.

Eventyrer og friluftentusiast Malin Jacob har brukt halve livet sitt i miljøbevegelsen, og som attenåring ble hun kåret til Norges miljøhelt av Aftenposten, da hun og Kristiansand Natur & Ungdom klarte å stoppe Hydro fra å borre etter olje i Farsundsbassenget. Under foredraget ga hun en innføring i hvordan hun gikk fra å være et urbant friluftsnek til å blant annet dra alene på en to ukers lang ekspedisjon ute i naturen.  

Surfer og miljøforkjemper Simen Knudsen satt fingeren på hvor viktig det er å gi noe tilbake til havet når man bruker det. Marin forsøpling er et kjempeproblem og det hviler et enormt ansvar på menneskehetens skuldre når det gjelder opprydning i havet. Gjennom sitt arbeid i NOW jobber Simen daglig med å forbedre tilstanden i havet.

Neste gang du fyker ned en bratt slalomløype, surfer på mektige bølger eller går tur i storslått natur, ofre en liten tanke til klimafremtiden vår. Som ambassadørene sier; se etter grønne muligheter og ressurser. Det er utelukkende positivt å kjenne på verdien av en hverdag med en miljøvennlig livsstil.