Lag en fargerik søtpotetversjon av det ultimate innen italiensk kosemat: gnocchi.

Søtpotet-gnocchi er en vegetarrett som alle kan like

Det eneste som er dumt med gnocchi, er at det ikke uttales som man tror. Njåkki, heter det visst. Foto: Protect Our Winters.

Å spise grønt er noe av det beste du kan gjøre for både miljøet og helsa di. I samarbeid med klimaorganisasjonen Protect Our Winters (POW) utfordrer vi i Infinitum Movement deg til å spise vegetarisk hver dag denne uken, og gjerne etter det også. Sjekk ut POWs arrangement Veggisveko her!

Søtpotet-gnocchi:

Ingredienser:
– 500 g skrellet søtpotet
– 170 g ricotta (kan også sløyfes)
– 2 dl revet parmesan
– Ca. 4-5 dl hvetemel
– Ca. 1 ts salt
– Smør til steking
– Tilbehør som for eksempel fetaost, spinat og ristede solsikkefrø

Tips:
Du kan gjerne lage pastaen i forveien. Fullfør alle steg, til og med kokingen, og oppbevar gnocchien i kjøleskapet. Stekes rett før servering.

Slik gjør du:

– Kok søtpotetene til de er blitt helt myke, og avkjøl.

– Når søtpotetene er avkjølt, kan du mose dem forsiktig og blande inn ricotta, parmesan og salt. Tilsett litt og litt hvetemel til du får en deig. Den kan godt være litt klissete i formen, men så lenge du har hvetemel på arbeidsbenken og hendene, skal det gå fint.

– Del opp deigen i seks deler, og rull hver del til en lang strimmel med tommeltykkelse. Skjær hver strimmel i gnocchi-store biter (om lag 2 cm lange) og press en gaffel lett mot hver bit for å få den klassiske gnocchi-looken.

– Kok opp en kasserolle med vann og litt salt. Slipp gnocchiene oppi litt etter litt (de kan feste seg i hverandre om de er for mange om gangen), og la dem koke til de flyter. Da er de ferdige og kan legges på en tallerken e.l.

– Varm en stekepanne og tilsett smør. Tilsett gnocchiene og stek til de har fått gylden farge. Server med en gang. Gnocchien kan serveres med så mangt, for eksempel i en salat med fetaost, spinat og ristede solsikkefrø, eller med revet parmesan og stekte tomater eller sopp.

Glad i søtpotet? Prøv wraps med søtpotetfalaffel:

MATBLOGG: Oppskrift på wraps med falafel av søtpotet