Grønnmalte mursteinvegger. Rør i taket og et rustikk preg. Kortreist mat, samt sukker- og glutenfrie alternativer, samlet i gjenvinnbare vegware-bokser, ligger ved disken.

 

Chiagrøt, bønnespirer, kortreist øl på tapp. Inventar som kun er basert på gjenbruk. Store lokaler med koselig, nyinnredet bakgård og konsertlokale. Malingen og noen usle spikre er det eneste som har kostet penger under oppussingen. Kaféen ligger i en gate som ikke har Oslos beste rykte, og kaféen heter det samme som den; Skippergata 22.

Benytter seg av nordmenns bruk- og kast-mentalitet

Her har gutta stått på. En gjeng gode venner med kompetanse på ulike områder har sammen startet Skippergata 22, med mye kjærlighet og flittige dugnadshender.  Omtrent alle møblene har de fått av det norske samfunnet. Et samfunn som elsker oppussing, og som er verdensmestere i å kaste brukbare gjenstander.

– Vi tror på at et bærekraftig arbeidsforhold er like viktig som de andre bærekraftige verdiene våre, smiler en av de kreative medarbeiderne, Jakob Hoberg, mens han viser oss rundt på stedets 700 kvadratmeter.

Skippergata 22 har fra siden åpningen i januar ønsket å ha en grønn profil, og serverer derfor mest vegetarmat.

Vil inspirere flere til å tenke sunnere

Menyen bunner på mange kortreiste samarbeidsprosjekter, blant annet med det økologiske bakeriet Treats, råvarer fra Fokhol og Stange gård, og lokalt brød fra Rent Mel. Hele kaféen bærer preg av et biodynamisk fokus. Til og med rengjøringsmidlene er miljøvennlige.

– Vi er her for å inspirere flere til å tenke litt annerledes og sunnere, og vurdere ting man kjøper og hvorfor man kjøper det. Tanken er også å bli kvitt dårlige assosiasjoner med Skippergata, forklarer Jakob og fortsetter:

– Bilfritt sentrum vil gjøre store endringer, og samtidig legge gode rammer for det vi står for.

Jakob Hoberg ønsker at Skippergata 22 skal være en møteplass for nye og ulike typer mennesker.

Jakob tusler inn i bakgården. Kvelden er ennå ung og en bakgårdsfest er i vente. Fornøyde miljøbevisste stamgjester strømmer til, og kjente DJ-er er lovet ut i de sene nattetimer.

Skippergata 22 er et friskt, grønt pust ved Karl Johans hæler. Et sted hvor man kan spise biodynamisk og slappe av i en avslappet atmosfære på dagtid, eller, når anledningen byr seg, danse mellom gjenbruksvarer og drømme seg bort etter at solen har gått ned og de blendende lysene slås på.