Få fredagsstemningen med potetbåter, fetaostkrem og juicy rødbetebiff.

Lag rødbetebiff med fetaostkrem

Vi i Infinitum Movement har kastet oss på klimaorganisasjonen Protect Our Winters (POW) sin oppfordring om å spise vegetarisk hver dag denne uken, og gjerne etter det også. Sjekk ut POWs arrangement Veggisveko her!

Rødbetebiffer med fetaostkrem, stekte potetbåter og spinat

(4 porsjoner)
Ingredienser:
– Fersk spinat

Fetaostkrem:
– 150g fetaost
– 2 dl creme fraiche
– Smak til med pepper, salt, olivenolje, hvitløk og sitronsaft.

Rødbetsbiffer:
– 800g rødbet
– 1 gul løk
– 2 egg
– 0,5 dl potetmel eller maizena
– 1,5 tsk salt
– 2 kryddermål pepper

Potetbåter:
– 0,8 kg potet
– Olivenolje
– Salt
– Urtekrydder

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 225 grader. Vask potetene, skjær dem i båter og plasser på et stekebrett. Hell over litt olivenolje og krydre med salt/urtekrydder. Stek midt i ovnen på 20-25 minutter til potetene har fått en gyllen farge.

– Skrell og grovrasp rødbetene og den gule løken. Press ut så mye væske som mulig. Bland rødbet, løk, egg, potetmel, salt og pepper i en bolle. La hvile.

– Mos fetaosten med en gaffel, og rør inn creme fraiche. Bland godt. Smak til med pepper, olivenolje, salt og eventuelt hvitløk og sitron.

– Form rødbeteblandingen til ca. 8 like store biffer og stek på middels til høy varme i ca. 3-5 min på hver side. Server biffene med fetaostkremen, potetbåtene og spinat.

Sjekk også ut Helena Hersviks veggisburger av linser:

MATBLOGG: Linseburger med hjemmelaget pommes frites