Gjenbruk er inn som aldri før. Når vintagebutikker popper opp langs gatehjørnene, koker det samtidig på Tise-fronten.

Tise er med på å bidra til at gjenbrukstrenden i Norge når nye høyder. Det var godt synlig da gründerne bak appen inviterte til sin første pop-up shop på den franske restauranten L’ardoise, torsdag 30.mars.

Tise: en sosial plattform

I tillegg til å være medeier er det som kjent multitalentet Jenny Skavlan, som fronter gjenbruksappen Tise, som ble startet av gründerne og sivilingeniørene Eirik Rime og Axel Næss i 2014. De unge, tidligere NTNU-studentene så en utviklende interesse for å selge brukte ting og klær gjennom grupper som ble opprettet på Facebook og andre sosiale medier. Og gründerne hadde nok rett, ettersom man fikk følelsen av at Tisere fra hele Oslo var tilstede, klare til å betale med vipps.

Lokalet var stappfullt av kunder som ønsket å få tak i Celine Aargaard sine designerplagg.

Innerst i lokalet på Bislett sto Jenny Skavlan klar med sine personlige skatter, samtidig som køen utenfor vokste seg større og større. På stativene hang det vintage og design. Brukte sko, solbriller og vesker var klare til å få nye historier, med nye mennesker.

Moteprofiler trekker folk

I tillegg til Jenny Skavlan, var også moteprofil og stylist Celine Aagaard å oppdrive med sine klær blant alle kjøperne. Motebloggsøstrene Tsutsumi og Alexandra Hoang åpnet også opp sine garderober for anledningen.

Selv om Jenny Skavlan har shoppestopp og kan kun derfor kjøpe brukt, forteller hun at det aldri har vært lettere å handle, ettersom gjenbrukstrenden er mer populær enn noengang.

Vi har vel alle noen plagg i skapet som vi elsker, som kanskje sitter litt feil, men som kan være perfekt for andre. Disse plaggene fortjener å bli brukt, og som kjøper er det gunstig å gjøre miljøet en tjeneste, istedenfor å handle nytt. Tise bidrar ikke bare til å kopiere stilen til ulike kjendiser, men åpner også døren til at flere moteinteresserte kan tenke mer miljøvennlig.

Tise ønsker også å fronte andres arrangementer, som blant annet Den store klesbyttedagen som arrangeres over hele landet, lørdag 1.april.