Med lidenskap for frisørfaget og sin miljøbevissthet så Anne Christine Kator potensialet i frisørsalongen hun ville starte. I dag er Blondie Salongen den første økologiske frisørsalongen i Kristiansand.

I en avslappet atmosfære ønsker Blondie Salongen å tilby gjestene sine en organisk og inspirerende håropplevelse. Ifølge daglig leder Anne Christine Kator er visjonen å skape skjønnhet med naturlige produkter. Derfor bruker de botanisk-basert hårfarge, og hårpleie- og stylingprodukter uten miljøskadelige tilsetningsstoffer, og begrunner det med at det er bedre for både kunden og jorda vår.

fris

– Produktene våre fra Aveda er plantebaserte, som betyr at de er utvunnet av planter og urter fra store deler av verden og er ikke kjemisk fremstilt som mange andre. Vi har for eksempel også mascaraer som er utvunnet av mose fra Island, sier Kator.

ØKENDE BEVISSTHET

Før Anne Christine startet salongen var det ingen økologiske frisørsalonger i Kristiansand, og hun så derfor muligheten til å bli den aller første i byen. I dag består salongen av botaniske produkter uten parabener og miljøskadelige stoffer. De er ikke testet på dyr og heller ikke helseskadelige for kundene, frisørene eller miljøet.

Anne Christine Kator startet Blondie Salongen som den første og eneste økologiske frisørsalongen på Sørlandet. Hun er en blanding av en miljøentusiast og frisørentusiast, og valgte å koble det sammen til et konsept.

– De fleste storbyene her til lands har gode økologiske frisører og det kommer sakte flere. Det er derfor ekstra spennende at vi er de første i Kristiansand. Vi ser en økende bevissthet rundt og en sammenheng mellom frisørfaget og miljøet i Norge, sier Kator.

ØNSKER KVALITET

Frisøren forteller at kundene som kommer er kvalitetsbevisste som vet hva de er ute etter. Selv om produktene er miljøvennlige er prisene normale sammenlignet med andre frisørsalonger.

Hva er ditt beste miljøtips? 

– Hårproduktene fra Aveda selvfølgelig. Også må man alltid huske på å ta mobilladeren ut av stikk-kontakten når den er ferdig ladet, sier hun.