Oftest finner man Julie Ann Seglem i den fantastiske lille skattkammerbutikken Mitt lille hjem på Grünerløkka. Men når hun ikke er der? Julie Ann deler med Infinitum Movement sine beste og grønneste tips fra bydelen.

Untitled-6

“Jeg åpnet min første butikk da jeg var 23 år. Da gikk det kun i vintage, og mye handlet om gjenbruk. Jeg pusset opp gamle møbler, dro til London for å finne vintageskatter å ha i butikken, og hadde et kjempefokus på at vintagemøbler og lignende måtte bevares! Alt kunne pusses opp og brukes. Det var veldig moro, og all jobb med gamle dører som ble bord, og bilseter som ble stoler, gjorde butikken interessant i en periode hvor gjenbruk ikke var så veldig «in» i Norge, men folk begynte å skjønne viktigheten av det.

Jeg gikk ut av dette butikkonseptet og avsluttet samarbeidet med min daværende partner i januar 2010, og startet Mitt lille hjem i det samme lokalet alene – min drøm og mitt levebrød som gjør meg lykkelig hver eneste dag. I januar 2015 har jeg eid Mitt lille hjem i fem år og drevet butikk i åtte år totalt.

På Mitt lille hjem finnes en herlig blanding av norske og danske varer. Mye dansk design på interiør, klær og vesker, men her har vi også deilig stikk av vintage, og gjenbruk er noe jeg alltid vil oppfordre til. Jeg har 100 år gamle dører fra originalbygget til butikken som prøveromsvegger og amerikakisten som min farmor, Julie Seglem, pakket sammen sine eiendeler i da hun kom til Norge, står i fokus.

Det mest miljøvennlige jeg gjør, er å ha et hjem og en butikk hvor gjenbruk skal stå i fokus; hvor gamle møbler med historie får ha et liv i en god blanding av nye og gamle minner. Det er først da du skaper et personlig hjem. Det er stil for meg; å se et hjem preget av historie, form og farge, uten materialisme i fokus. Min mor har alltid vært et forbilde der.”