Det er fullt mulig å holde stilen uten å ødelegge planeten. Slow fashion-entusiast Karoline Hestnes gir sine beste tips til miljøvennlig mote – og hashtagsene som følger med:

På arrangementet “Anti Black Friday” på Ingensteds i Oslo i forrige uke var det duket for vintage-kupp, byttefest og gratis klesreperasjon. Blant intiativtakerne var Karoline Hestnes, somblant annet står bak The Fashion Archives Oslo-markedet.

1. Fokuser på personlig stil. Bygg opp en garderobe hvor du har god oversikt og hvor mange plagg som fungerer sammen i ulike kombinasjoner #capsulewardrobe #LovedClothesLast

Sjekk ut Stine Ripegutus Instagram-konto for inspirasjon! Hun har kun 16 plagg i sin garderobe.

Les også: Danske Signe gjør suksess med capsule-mote

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Stine Ripegutu (@stinesgarderobe) on


2. Lister. Lag én liste over hva du trenger, og én over hva du ønsker deg. Slik blir det lettere å være på skattejakt når du er på marked eller i vintage- og secondhand-butikker #thrifting.

3. Lei deg sesonggarderobe eller et partyantrekk! Visste du at du kan abonnere på utleieplagg fra for eksempel Fjong? Du kan leie i enten en uke eller i en måned, og de står for rens av klærne som gjøres på en miljøvennlig måte med samarbeidspartneren Clean. Du sparer tid, miljø og penger.

Win-Win-Win J #CoolGirlsRent

Les også: Disse klærne sprer mikroplast

4. Forny, tilpass og pimp opp det du har! Eller hva med å få plagg du allerede har tilpasset perfekt til din fasong?

Sy om gamle favorittekstiler hos en skredder, eller kom innom markedet til The Fashion Archives Oslo hvor elever fra SoFI school of Fashion reparerer og syr om for en rimelig penge. Å finne ut hvor Repairable.no har pop up, er også et godt tips! #SofiFashionFix #VisibleMending

Les også: Så mye forurenser moteindustrien

5. Repar, repar, reparer. Sy og stopp selv om du kan. Det finnes mange supre videoer på YouTube og TikTok som viser vei, sting for sting.

Sjekk ut for eksempel Fashion Revolution sin Youtube-kanal og deres how to-videoer:

6. Prøv å kjøpe så lite nytt som mulig. På den måten unngår du å forbruke naturens råmaterialer, og reduserer ditt personlige karbonavtrykk.

7. Styr unna plasttekstiler – bortsett fra i klær hvor plastmaterialer er essensielle og ment for å være leeeeeenge. Som for eksempel regntøy.

#elsktekstilenedine #sjekklappen #forhavet

Disse klærne sprer mikroplast