Har favorittjeansene dine gjort sitt? Ikke ta dem på deg – sett deg på dem! Den tyske designeren Tobias Juretzek lager, med prosjektet Remember Me, møbler av våre kjære gamle klær.

Tobias-juretzek-Casamania Still May 012 9606Fortell om deg selv som menneske og designer! Jeg kan ikke skille på meg selv som menneske og designer. Jeg søker stadig vekk etter nytt innhold i livet og for prosjektene mine. Noen ganger agerer produktene min på samme måte som jeg gjør: skaper visjoner, finner nye veier og vekker alternative måter til det å tenke og leve på.Hvordan kom ideen til interiørserien Remember Me? Ideen kom med min eksamensoppgave, hvor jeg undersøkte sterke relasjoner mellom objekt og menneske. Om vi er forelsket i noen vil vi jo ikke miste dem, og det samme kan sies om objekt. Da jeg åpnet min garderobe, så jeg en masse skjorter fra barndommen min som jeg fortsatt hadde. Det var da jeg skjønte at der lå det et potensial for mitt prosjekt! Vi bruker klær for å uttrykke oss, og de blir vitner og følgesvenner i våre liv. Når funksjonen deres ikke lenger er etterspurt, tenderer vi til å la dem ligge i garderober og skuffer. Det å bygge møbler av klær som materiale, er som å skape en slags flaskeposter av minner og følelser.Hvorfor resirkulere? Gjenvinning er et viktig spørsmål for vår tid, som gjør at vi med masse forskjellige metoder kan resirkulere forlatt materiale. Inspirerende, syns jeg!Hva er det kuleste som har skjedd
i din karriere til nå? Det var for noen år siden på designuken i Milano, hvor jeg satt på t-banen fra Ventura Lambrate på vei tilbake til messen. Det hadde vært noen helt hysterisk stressende dager da jeg presenterte Remember Me for alt og alle. På t-banen, der og da, skjønte jeg plutselig at konseptet mitt faktisk hadde nådd ut, at det var en suksess; det at folk skjønte språket og bakgrunnen. Det var en dyp tilfredsstillelse.Hva er det beste du har gjort for miljøet? Sannsynligvis er det å ha stimulert samtaler og dialoger om bærekraftig utvikling og hvordan vi bruker våre ressurser. Forhåpentligvis kan jeg påvirke vår mer og mer bevisste innstilling til miljøet.