En dag var det nok. Stefaan duPont (27) sa opp sin faste jobb som grafisk designer i New York og reiste jorda rundt med kjæresten. Samtidig ble ideen til det nye smykkeprosjektet av kameralinser født.

 

Hvem er du? 

– Jeg er designer og optimist, med 
en dyp fascinasjon for teknikk og alt mekanisk. Jeg har for mange hobbyer, og altfor lite penger – men jeg er lykkelig hver dag.

Hvordan kom du på ideen til smykkene?

– Jeg prøvde å finne en god bursdagspresang til kjæresten min, noe som måtte være det ultimate tegnet på kreativitet. Akkurat denne gangen var jeg heldig siden jeg hadde mange løse deler fra en kameralinse på skrivebordet. Jeg begynte å leke med dem, og plutselig skjønte jeg hvor vakre de var. Jeg ville beholde det enkle ved dem, samtidig som jeg ville få frem noen vakre grafiske elementer for
å få dem til å se mer polerte ut.

Hvem vil du skal bære smykkene?

– Min drømmekunde er en som setter pris på historien bak dem. Linsene som jeg bruker, har fanget tusenvis av bilder før de landet på håndleddet. Det er virkelig noe spesielt ved å bruke noe som har hatt et formål over lang tid og etter det fått et nytt liv!

Hva betyr å resirkulere for deg?

– Resirkulere, eller «oppsirkulere», som jeg heller kaller det, handler om å presentere et objekt i et nytt lys. Aller helst noe som alle har sett en million ganger før og kanskje ikke satt pris på tidligere.

Hva er det beste du har gjort for miljøet?

– Jeg tror at mange mennesker er altfor ivrige etter å erstatte tingene sine med nye. Det beste jeg har gjort for miljøet er at jeg har lovet meg selv å lage, gjenskape og gjenbruke ting – det er foreløpig et løfte jeg har klart å holde.madebysdpnt_stack1stefaandupont.com