Formgiveren Fredrik Andersson (28) er utdannet snekker og skater fra Malmö i Sverige, med en cand. mag. fra designhøyskolen Beckmans i Stockholm. Favorittmateriale? Brukte rullebrett, selvfølgelig!

Kan du fortelle om deg selv – som menneske og designer?
– Jeg kan nok ikke skille på meg som menneske og designer, rollene flyter sammen. Men i begge tilfellene er jeg nøye og målbevisst. Ofte henter jeg inspirasjon fra ting i hverdagen som jeg ser, men også fra naturen, kunst og håndverk.

Når føler du deg som best?
– Bortsett fra rolige aktiviteter som å gå på tur, tegne og fotografere, elsker jeg å stå på rullebrett. Da blir alle andre tanker koblet bort, jeg blir fokusert og har det samtidig veldig gøy. For meg er det viktig å drive med fysisk aktivitet, da det av og til blir mye stillesitting.

Hvorfor benytter du brukte skateboard?
– At jeg har valgt å jobbe med det som materiale, skyldes i høy grad at jeg selv står på rullebrett. Men også fordi det er så mange vakkert fargede lag i et rullebrett. De er laget av lønn, som er et hardt og slitesterkt treslag, veldig brukbart å lage møbler av.

Hvordan henter du inn materialet?
– Selve prosessen begynner med å samle inn materiale fra venner, og å ta vare på mine egne utslitte brett. Å framstille materialet som jeg lager møblene av er en rimelig lang prosess, men enkelt sagt så sager jeg brettene i stykker, for s
å deretter lime dem sammen til staver
i ønsket fargekombinasjon, som jeg former mønster av.

Hva resirkulerer du?
– Bortsett fra å pante og levere andre ting til gjenvinning, handler jeg mye på loppe- og bruktmarkeder.

Hva er det beste du gjort for miljøet?
– Det beste jeg har gjort, er nok at jeg har begynt å spise økologisk og vegetarisk.