Da hun slet som servitør på Hard Rock Café, kom hun en dag borti en bunke med gamle kassettbånd som skulle kastes. Det ble startskuddet til den kunst som har gjort Erika Simmons, 26, fra Georgia, omtalt i hele USA.

Hvordan ville du beskrevet deg selv som kunstner?

– Jeg er Erika Iris Simmons, eller iri5 … En eksperimentell kunstner som ikke er redd for å bruke rare materialer. Jeg bruker alminnelige ting som de fleste ville avfeie som søppel, som gamle kassettbånd, spillekort og aviser. Jeg liker å vise frem en skjult verden i det hverdagslige.

Og som menneske?

– Leken og oppfinnsom, men med mørke trekk.

Selvlært eller kunstskole?

– Selvlært!

Hvordan fant du på ideen til din kassett-tape-kunst?

– Jeg slet som servitør på Hard Rock Café da ideen bare kom til meg. Jeg dro ut båndet fra en gammel kassett, og så hvordan det krøllet seg. Det minnet meg om Jimi Hendrix’ hår, og da besluttet jeg å prøve å avbilde akkurat ham, ved å bruke et kassettbånd. Og det fungerte.

Fortell om prosessen!

– Det er mange måter å lage kunst av kassettbånd, men jeg pleier å tegne konturene av formene først. Deretter fyller jeg mellomrommet med snitt og flate teipstykker. Etter det kan jeg tilføye 3D-teksturer og krøllete deler.

Hva vil neste prosjekt handle om?

– Akkurat nå jobber jeg med portretter av amerikanske byers horisonter, laget av aviser. Jeg har akkurat kommet tilbake fra New Orleans, som også er den første byen i serien.

Hva er du mest stolt av i din karriere
 så langt?

– Det å ha fått muligheten til å lære andre hvordan man jobber med gjenvunnet materiale på skoler med lavt inntektsnivå her i USA. Det å ha muligheten til å inspirere andre er det beste med jobben min. Definitivt.