De dukker opp på bryggen. En etter en hopper de om bord. Ambassadørerne for Infinitum Movement har kommet til Bergen for å delta på lansering av det nyeste utgaven av Infinitum Magasinet. Det blir alltid liv i leiren når ambassadørene samles.

Klemmene sitter løst. Infinitum-ambassadør og marinbiolog Pia Ve Dahlen er kjent for sine legendariske klemmer. De klemmene som egentlig varer litt for lenge, men som du setter pris på nettopp fordi det er Pia.

Det er ikke bare klemmene Pia er kjent for, hun er også kjent for å være en særs god formidler av alt det forunderlige under overflaten. I løpet av kvelden skal hun holde et foredrag om selvlysende hai, snegler med solcellepanel på ryggen og rurpeniser. Og om hvorfor det å pante er å ta vare på havet.

En BluEye-drone i bagasjen

Ambassadør Christine Spiten møter Vega allerede når hun legger til kai i Bergen. Christine tar imot trossene som om hun ikke har gjort noe annet i livet, som kanskje ikke er så rart siden Spiten faktisk er en dreven seiler som både har krysset Atlanteren og bodd i en seilbåt i tre år.

Med seg i bagasjen har Christine en BluEye, en undervannsdrone som nesten styres som en gameboy og som kan dykke ned over til over 100 meters dyp. Hele mannskapet om bord på Vega er spent på hva som er under båten. Kapteinen er kanskje mest interessert i å se hvordan skroget har det, mens ambassadørene gleder seg mest til å se dyrelivet som befinner seg under dekk.

Les også: Christine Spiten og havets øyne

Infinitum-ambassadør og proffkjører Nikolai Schirmer er klar for seilas.

Infinitum-ambassadør og proffkjører Nikolai Schirmer er klar for seilas.

Nikolai Schirmer er mannen med det gode humøret. Han som alltid smiler når han ser deg. Til daglig er han profesjonell skikjører, og er den nyeste ambassadøren i Infinitum Movement. Under lanseringsfesten i Bergen skal han vise sin siste film om hvordan livet som skikjører er når du skal gjøre skikjøringen så miljøvennlig som mulig.

Maria og Torkel driver Infintium Movement. Sammen med barna sine Max og Mina har de valgt å ofre sommerferien på Stadt til fordel for å seile på miljøseilas med Vega for å undersøke hvordan det egentlig går med etableringen av pantesystemet på Skottland.

Miljøaktivister og et fyrverkeri

På akterdekket har ambassadør Malin Jacob gjort klart de siste forberedelsene før lanseringsfesten. Klemmingen er overstått, og nå venter ambassadørene på andre miljø- og pantevenner i byen med de sju fjell. For en gang skyld bader Bergen i sol, og akterdekket fylles av muntre folk som leser magasinet og nipper til boblevann.

Les også: Da Malin Jacob dro på surfetur til Spania, med Interrail

Det er ikke mange ukene igjen til lokalvalget, og det er nettopp valget som er tema for den nyeste utgaven av Infintium Magasinet. Forsiden prydes av de unge miljøaktivistene og Infinitum-ambassadørene Amelia og Amalie fra Hemsedal. I intervjuet snakker de om å troppe opp på kommunestyremøter, og om verdien av at byfolk, hyttefolk og bygdefolk samarbeider mer. Les mer om magasinet her!

Solen går ned over Bryggen, og folk trekker ned fra akterdekket for å varme seg. Under dekk står Pia klar for å holde foredrag. Lerretet er et gammelt laken, og prosjektoren er fra nitten hundre og pil og bue, men det funker. Man tager det man haver, som man sier.

Les også:Pia Ve Dahlen: – Havet er jævelig rart

I det nyeste Infinitum Magasinet kan du blant annet lese om noen av de mest spennede, unge miljøaktivistene fra verden rundt.

I det nyeste Infinitum Magasinet kan du blant annet lese om noen av de mest spennede, unge miljøaktivistene fra Norge og resten av verden.

Alle menneskene trykker seg inn i den lille salongen. At det er trangt gjør ingenting, for når man slenger på en femøre på foredragsmaskinen Pia får man et fyrverkeri. Fargerike bilder av undervannsdyr du aldri har sett før farer over skjermen. Tilhørende alle bildene har Pia en funfact, en fotnote og minst én digresjon.

Publikum følger med store øyne. Skjermen, eller lakenet da, går i svart. Når Pia holder foredrag sitter du alltid igjen med lysten på mer.

Miljøvennlig skikjøring på programmet

Kvelden er heldigvis ikke ferdig. Videre på programmet står filmen Endless Winter. Nikolai er profesjonell skikjører, og har produsert en film om hvordan livet med miljøvennlig skikjøring egentlig funker. Kan man finne pudder uten å fly?

Publikum får et sug i magen når vi ser Nikolai suser ned de bratte fjellsidene. Det er klart man kan finne pudder uten å fly. Spørsmålene er mange når filmvisningen er ferdig. Nikolai tar seg tid til å besvare alle.

Les også: Nikolai Schirmer: – Jeg vil redde snøen for å kjøre i den

Nikolai Schirmer på seilbåten Vega.

Kampanjen Pant for Pudder har miljøvennlig ski- og snowkjøring i fokus. «For å ta vare på pudderdagene, må vi gjøre det vi kan. Både de store og de små tingene», sier Nikolai. Les mer om Pant for Pudder her.

Våre feststemte pantevenner får til slutt landlov og setter kursen mot nærmeste vannhull, mens ambassadørene og mannskapet tar tidlig kveld. Neste morgen skal de seile over Nordsjøen i retning Shetland.

På Vega skal vi blant annet forske på plastsøppel, og hvor det kommer fra. Les det første innlegget om Vegas ferd her:

Miljøseilasen på S/S Vega er i gang!