Å kjøpe brukt er en spirende trend. Dette så vi blant annet i slutten av mars, da vi var på Tise pop-up shop med Jenny Skavlan. Selv på interiørfronten har det blitt populært å gå for gjenbruk; hvilket Skippergata 22 er et godt eksempel på. På det private plan blir det også mer og mer populært å selge bruktvarer, blant annet på loppemarked.

De som tok turen innom Nissens gate 3 fikk også en liten konsertopplevelse.

I begynnelsen av mai ble det arrangert et loppemarked i bakgården til Nissens gate 3 på Grünerløkka. Det ble salg av klær, krimskrams, malerier og mye annet. Tre ildsjeler sto bak; Kine Kraggerud, Jonas Kraggerud og Matunda Nishobora serverte kaffe, kaker og slush til de som møtte opp.

– Det er en fin måte å koble mennesker sammen på, selge det vi allerede har for å spare miljøet, og være bevisst på hvor heldige vi er som får vokse opp i et trygt og godt land der vi kan være til hjelp for andre, sier arrangør Kine Karrerud.

Poser og kasser var fylt opp med diverse ting store og små kunne plukke med seg.

Vil opplyse for å oppnå noe større

For det er nettopp det de tre arrangørene ønsker å oppnå med loppemarkedet. Å hjelpe andre. Inntektene skal gå til en reise som de skal legge ut på, – som hjelpearbeidere i 12 forskjellige land.

– På turen skal vi blant annet jobbe med forebygging av menneskehandel. Det er en kamp som ligger hjertene våre nært. Det er viktig for oss å være en stemme på vegne av dem som rammes, når de ikke har muligheten til det selv.

Kine , Jonas og Matunda forteller at de ønsker å opplyse mennesker, og få dem interessert i å leve for noe større.

– Vi skal reise ut og jobbe med relasjonsbygging. Lære mennesker å hjelpe seg selv, slik at de deretter vil få større omsorg for andre og omgivelsene rundt seg. For oss henger alt sammen. Om et menneske ikke kan hjelpe seg selv, så vil det mennesket i hvert fall ikke tenke på miljøet, forteller Kine.

Flere musikere bidro på intimkonserten for å få inn nok penger til den lange reisen.

Loppemarked med en større visjon

De tre skal jobbe i ulike land med fokus på menighetsplanting, – i fengsler, krisesentre for menneskehandelsofre, rehabiliteringssentre for rusavhengige og diverse barnehjem. De skal jobbe i slumområder hvor de ønsker å gi en innføring i å dekke grunnleggende behov, som blant annet vasking, rydding og forsøpling.

Å kvitte seg med brukte ting, er en god ting i seg selv og for miljøet, men Kine, Jonas og Matunda har altså tatt steget videre og planlagt inntekten til et godt formål. Dette kan være til inspirasjon for fremtidige bakgårdsloppemarkeder.

Grünerløkka er kjent for sine retrobutikker og loppemarkeder. Nå kan man også finne brukte skatter i naboens bakgård.