Greenpeace arrangerer klimaleir med aktivistopplæring for å stoppe planene om en tredje rullebane på Oslo Lufthavn, Gardermoen.

Bildet er hentet fra Natur og Ungdoms demonstrasjon mot en tredje rullebane på Gardermoen. Den aktuelle klimaleiren er det imidlertid Greenpeace som arrangerer.

Bildet er hentet fra Natur og Ungdoms demonstrasjon mot en tredje rullebane på Gardermoen. Den aktuelle klimaleiren er det imidlertid Greenpeace som arrangerer. Foto: Thor Due / Natur og ungdom

På en gård utenfor Oslo, mest sannsynlig i nærheten av Gardermoen, skal Greenpeace samle klimaengasjerte mennesker på en fire dager lang camp. Der skal de læres opp i hvordan de kan engasjere seg i kampen mot klimaendringene, og nærmere bestemt samles i kampen mot en tredje rullebane på Oslo Lufthavn.

Campen arrangeres 22.-25 august, og på plakaten står blant annet workshops i “online aktivisme”, “sivil ulydighet”, kreative aksjoner” og “artivism”.

En tredje rullebane vil bygge ned matjord og vernet natur

“Nordmenn flyr mer enn nesten alle andre i Europa. Samtidig som vi kjemper mot en klimakrise, foreslår Avinor å øke flytrafikken i Norge ved å bygge en tredje rullebane ved Gardermoen. Dette er kortsiktig politikk, og er ikke bare skadelig for verdens klima, men kommer også til å bygge ned vernet natur og viktig matjord, og skape økt støy for innbyggerne i området”, skriver Greenpeace i sin oppfordring til å søke om å få være med på leiren.

Greenpeace opplyser at deltakelse på leiren er gratis og at det er åpent for alle å søke, men at antallet deltakere er begrenset til 70 miljøengasjerte mennesker. Fristen for påmelding er 30. juni, mer info kan fås på denne nettsiden.

Vil du vite mer om hvorfor en tredje rullebane på Gardermoen er en dårlig idé? Les Sonja Nore (17) sitt innlegg om det her:

Ansvarsfraflyvelse og miljøflyendtlighet