Lurer du på hvordan du kan stemme på miljøet i høst? Vil du bli inspirert av unge miljøaktivister, og av smarte, grønne løsninger fra verden rundt? Da bør du sjekke ut Infinitum magasinet #10!

I det siste nummeret av Infinitum Magasinet har vi blant annet besøkt gjengen som har skapt et nytt, miljøvennlig tangeventyr på Træna.

I det siste nummeret av Infinitum Magasinet har vi blant annet besøkt gjengen som har skapt et nytt, miljøvennlig tangeventyr på Træna. Foto: Troels Rosenkrantz

Det siste året har den ene dystre nyheten avløst den andre. Antarktis smelter rekordraskt, naturen forsvinner og regjeringen deler velvillig ut oljelisenser.

Samtidig er det grunn til håp – engasjementet for kloden har aldri vært større.

I det tiende nummeret av Infinitum Magasinet har vi samlet noen av dem som krever bånn gass i klima- og miljøpolitikken, og som gir oss håp for fremtiden.

Rapper og gruvemotstander

Du kan blant annet lese om noen av de mest spennende, unge miljøheltene fra verden rundt: Tenåringssøstrene Melati og Isabel Wijsen fra Bali, for eksempel, hvis mangeårige plastkamp resulterte i at øya forbød engangsplast i fjor, eller aktivist og rapper Xiuhtezcatl Martinez, som klimasaksøker den amerikanske staten sammen med 20 andre barn og unge.

Amelia Gomez Snerte (16) og Amalie Eliassen (15) fra Hemsedal er blant aktivistene du kan bli nærmere kjent med i det nyeste nummeret.

Amelia Gomez Snerte (16) og Amalie Eliassen (15) fra Hemsedal er blant aktivistene du kan bli nærmere kjent med i det nyeste nummeret. Der snakker de blant annet om å troppe opp på kommunestyremøter, og om verdien av at byfolk, hyttefolk og bygdefolk samarbeider mer.

Vi har også snakket med noen av de unge, miljøengasjerte vi heier mest på her på bjerget.

Ella Marie Hætta Isaksen vil lenke seg fast i protest mot gruveprosjektet i Repparfjord i Finnmark, og AUF-leder Ina Libak tok hjem en historisk seier mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja tidligere i år. Ole Erik Lunder, student og framtidig bonde, sprer budskapet om at bøndene er en del av løsningen på klimakrisen, og WWFs Fredrik Myhre tar plastkampen for havet.

Alle disse viser at klima- og miljøsaken gjelder hele landet, og ikke bare byene. By-land-konflikten har nemlig blusset opp, eller blir stadig forsøkt blusset opp, i miljødebatten.

I dette magasinet spør vi også derfor: Er klimasaken noe som bare “veike oslofolk på bysykkel” driver med? 

Foreslår en sirkulæravgift på ny, jomfruelig plast

Hvorfor er det billigere å bruke ny plast enn resirkulert plast? I det siste nummeret foreslår vi et enkelt grep som kan snu det på hodet – og etterlyser handling fra politikerne. Foto: Christoffer Dalkarls

Gjør dine lokalpolitikere grønnere

I anledning lokalvalget i høst, har vi laget den ultimate guide til deg som lurer på hvordan du kan stemme på miljøet, og unngå å stemme de samme, lokale miljøsinkene inn i kommunestyret igjen.

Du får også tips til grønne løsninger som dine lokalpolitikerne bør ta tak i, dersom de vil henge med. Kanskje kan du inspirere noen av dem til å gå inn for noen av forslagene?

Om ikke det er nok, har vi også samlet 15 politiske initiativer fra verden rundt som du kan la deg inspirere av.

Hans Strand er blant tre fotografer som tolker verdens tilstand i det nye Infinitum magasinet.

Hans Strand er blant tre fotografer som tolker verdens tilstand i det nye Infinitum Magasinet. I serien “Manmade landscape” har Strand tatt bilder av Spania fra oven: – Man dyrker til og med der det ikke burde være mulig å dyrke. Menneskene har satt sitt preg overalt, og nå skaper vi til og med klimaet. 

Som alltid har vi også inkludert tips og triks til en grønnere hverdag, og små, artige historier og oppfinnelser i magasinet. 

Du kan blant annet lese om gleden ved å ikke fly, om restaurant Rest i Oslo som lager gourmetmat av matrester, og om en norsk kunstner som lager forstyrrende vakre bilder av plast.

Bestill Infinitum Magasin #10 her, eller finn din nærmeste Narvesen-butikk som selger magasinet her!