Velgbedre.no hjelper nordmenn å velge mer miljøvennlig. Grunnlegger Snorre Djupesland Paulsen synes forbrukere skal tenke mer på produktenes historie.

Hva er velgbedre.no?

– Velg Bedre er en bedrift som fokuserer på at en må ta gode valg i hverdagen om en ønsker å gjøre en forskjell i verden. Sortimentet i nettbutikken er moderne hverdagsog livsstilsartikler. Dette kan være hodetelefoner, som donerer hørselundersøkelser i den tredje verden. Eller miljøvennlig kaffe fra det lokale brenneriet. Vi ønsker at folk skal velge miljøvennlig.

Kan du fortelle litt om unnfangelsen av nettbutikken?

– Vi gikk lei av å høre at verden går til helvete, og at vi bare sitter og ser på. Overflødig konsum er et onde, men konsum kan også være en positiv kraft. Det finnes så utrolig mange kule produkter fra godhjertede produsenter og leverandører. Det hele begynte med at jeg kom tilbake fra Tyskland for tre år siden, gira på sitatet «hver gang du bruker penger, stemmer du på verdenen du ønsker å leve i». Den korte versjonen av unnfangelsen er at vi i sommer åpnet en popup-butikk i Trondheim, der vi presenterte sortimentet og solgte hjemmelaget ingefærbrus. Vi fikk gode tilbakemeldinger og etablerte nettbutikk rett etter. Siden da har det gått i ett.

Hva betyr miljø for deg?

– For meg handler miljø og bærekraft om relasjoner. Miljø er alltid nåtiden i sine omgivelser, men det er også hvordan mine handlinger i dag påvirker framtidens nåtid, og motsatt. Derfor er miljø hellig for meg, og jeg er svært takknemlig for å få lov til å jobbe med miljø på en såpass innovativ måte.

Merker dere en spesiell interesse for noen av produktene?

– Ja, solbrillene som er laget av knekte skateboards, har solgt veldig bra i sommer. Ellers har notatbøkene fra Denik og den resirkulerte boomboxen vært populære.