Didrik Thulin vil tilbake til hippietiden. Både musikalsk og miljømessig.

Dr Dres tidligere bolig i Silver Lake, Los Angeles, ble for tre år siden inntatt av den norske elektronikaduoen Lemaitre. Huset har senere blitt et samlingspunkt for norske eksilmusikere. En av de nåværende beboerne i musikerkollektivet er Didrik Thulin, som til tross for et sparsomt antall utgivelser allerede har oppnådd gode strømmetall på Spotify.

Didrik Thulin

Thulin gjør også karriere som låtskriver for andre musikere.

Den rødskjeggede bergenseren har både en mangslungen musikalsk fortid og nåtid, som rapper, frontfigur i WDSTCK, soloartist under eget navn og låtskriver for andre musikkprosjekter. Likevel var det bare for få år siden lite som tydet på at han skulle bli musiker i det hele tatt.

– Jeg studerte skipsfart og logistikk på høyskolen i Vestfold, så begynte jeg å jobbe som skipsmeglertrainee hos Joachim Grieg. Veien lå egentlig klar for meg, men så opplevde jeg sykdom i nær familie og det fikk meg til å tenke. Det gikk opp for meg at hvis dette familiemedlemmet, som alltid passet på seg selv, kunne bli syk, så kunne jeg også bli det. Og hvis jeg plutselig ble syk, så ville jeg ha gjort mer enn å sitte på et kontor uten å skape noe. Jeg ville ikke bli en bitter gammel mann, som angret på at han ikke tok sjansen. Dermed satset jeg alt på musikken. Det var et godt valg. Jeg nyter å styre min egen hverdag. Jeg gjør det jeg vil og reiser dit jeg vil. Det eneste jeg trenger er laptop, mobiltelefon og gitar. Jeg trenger ikke mer for å skrive låter.

Musiker Didrik Thulin

Thulin nyter den frie musikertilværelsen og har ingen problemer med å identifisere seg med hippiekultur.

Det forrige bandet ditt het WDSTCK. Idylliserer du hippietiden?

– Jeg hører masse på 70-talls musikk og psykedelisk rock. Det er helt klart en musikkepoke som har vært viktig for meg. I tillegg liker jeg dette hippieidealet om å være fri og frank. Jeg elsker å gå inn i studio om morgenen uten en fjerneste idé om hva jeg skal lage, og så gå ut derfra på kvelden med en, to eller kanskje tre nye låter.

Viderefører du også hippieidealet om å ta vare på moder jord?

– Jeg gjør så godt jeg kan. Jeg har kjøttfrie dager og så kjøper jeg mye secondhand. Men jeg flyr jo masse, det har jeg dårlig samvittighet for. Jeg har jo forstått at fly er en av verstingene. Jeg glemte forresten å si at jeg ikke har lappen, så der sparer jeg kanskje miljøet for litt forurensning. Her nede i LA tar jeg uber pool rundt omkring.

Hva mener du er den største miljøutfordringen i dag?

– CO2-utslipp og bruk av plastikk er det som skremmer meg mest. Den største utfordringen for miljøet er å sette i gang tiltak raskt nok før det er for sent.

Musiker Didrik Thulin bor i Los Angeles

Didrik Thulin bor for tiden i det norske musikerkollektivet i Silver Lake, Los Angeles.

Hva ville du gjort for miljøet om du fikk nøklene til statsministerens kontor?

– Jeg ville sett etter andre alternativer til plastikk. Jeg ville også jobbet effektivt for en mer miljøvennlig shipping-bransje. Det er også på tide å finne alternativer til olje.

Er du optimistisk på vegne av din egen generasjon og miljøet?

– Det kommer litt an på dagen må jeg si. Jeg føler vi er på vei mot et stup per dags dato. Men det er ikke for sent, og det er mange som jobber for en bedre fremtid. Jeg tror generasjonen etter oss kommer til å se på vårt forbruk og spørre hva vi egentlig tenkte på.

Les også: Troels og det enkle livet

Les også: Plast. En farlig syklus