De norske interiørdesignerne Marte Kirkevold Flatejord og Marianne Weitemeyer Firing driver interiør-nettbutikken evamia.no
 så miljøvennlig som det lar seg gjøre. De selger miljøvennlig interiør og produkter som er laget av bærekraftige naturmaterialer, og som blir til i direkte kontakt med forskjellige produsenter over hele verden.

Kan dere fortelle om dere selv – som formgivere og mennesker?

– Vi har vært venner siden universitetstiden i Sandefjord, der vi begge studerte utvikling. Vi bor i Oslo med hver vår samboer, og fyller begge tretti i september. På våre utenlandsreiser har vi sett og funnet en del ting som har inspirert oss og gjort oss bevisst på å bevare håndverkstradisjoner og lokale kulturer, samtidig som vi tilpasser produktene til nordiske hjem.

Dere brenner for å skape bærekraftig, miljøvennlig interiør og produkter – hvorfor er det så viktig?

– Det er viktig for oss i størst mulig grad å ta vare på mennesker og miljøet. Derfor jobber vi hardt for at være så etiske som mulig i alle aspekter. På reisene våre har vi sett et behov for flere arbeidsplasser samt mange gode håndverkere. Om vi kan bidra til å skape jobber, så velger vi å gjøre det.

Hva motiverer dere og arbeidet deres?

– Vi motiveres helt enkelt av det faktum at jobben vår er viktig. Vi har blant annet kunnet ansette et tjuetalls personer på Vestbredden i Palestina, og vi har vært med på å starte et prosjekt i Uganda, der ti vanskeligstilte jenter har fått jobb med våre produkter.

Hva i karrieren er dere mest stolt over?

– Vi er mest stolt over EvaMia, over at vi har valgt å gå vår egen vei og våget å leve ut drømmen vår. Vi er både ambisiøse og har høy utdanning, men vi er ingen typiske entreprenører. Derfor er vi stolt over alt vi har fått til.

Hva er det morsomste som har hendt EvaMia hittil?

– Det var nok da vår hodeskalle i oliventre ble utvalgt til å presentere norsk design på International Contemporary Furniture Fair (ICFF) i New York. Den fikk reise alene – siden ingen av oss hadde anledning til å bli med. Men vi kunne følge hodeskallen på Instagram, når messebesøkende og newyorkere la ut bilder av den – og
 det var kjempegøy. Nå har den fått hedersplassen hos oss.