Skogsus oppstod som et alternativ til Palmesus. Selv om festivalene ikke lenger er samme helg, fortsetter tradisjonen med at ingenting skal koste noe.

12

– I år var det Skogsus 6, men faktisk er det syv år siden vi begynte. Vi trengte et friår i fjor til å finne formen igjen til i år. Det begynte som en fest i skogen for venner, og som et alternativ til Palmesus, som vi synes var et litt malplassert konsept å ha i Kristiansand. Vi ville gjøre noe som var mer knyttet til de faktiske omgivelsene i byen: Skogen, og sjøen. Derfor Skogsus, sier Torgeir Holljen Thon, som arrangerer festivalen sammen med Morten Langeland, Pål Halvorsen og Gustav Gunvaldsen.

Hvert år har det vært musikk, opplesninger, kunst og performance, om hverandre. I år spilte Oslo-rockebandene The St&nt, Cunt Fistula og det danske bandet Tex Fuller, samt den elektroniske artisten Superspace fra Mandal.

– Vi flyttet oss i år fra skogen til sjøen, til øya Dybingen, både for å gi oss selv en ny utfordring, noe vi liker, men også for å komme nærmere det som alltid har vært en av bærebjelkene i Skogsus-opplevelsen: grillet makrell. Det var jo heller ikke feil å ha havet som backdrop, eller at publikum kunne bade i mellom konsertene, sier Holljen Thon.

Konferansier Amir Amadeus Asgharnejad.

Skogsus ble et gratis alternativ til Palmesus 4 2
22

Skulpturene i bakgrunnen er laget av kunstneren Lasse Årikstad.

8 7 9 10 11  13 14 15 16 17 18 20 21 26 25 24 23 31 30 29 28 27 37 36 34 33 32

Til tross for at Palmesus tiltrekker seg et stor publikum og kanskje tar en del oppmerksomhet fra Skogsus, er det fortsatt en del festivaldeltakere som stortrives på festivalen. Noe som startet som en vennefest har gjort stor suksess, og setter et godt eksempel på hvordan man kan opprettholde miljøvennlige festivaler.

forside2 forside 40 39 38