Hva mener egentlig snowboardlegenden Terje Håkonsen når han sier at Norge kanskje er det rikeste white-trash-landet i verden?

Terje Håkonsen om verdens rikeste white-trash-land

 

Puddersnøavhengighet og miljøpolitikk

Terje Håkonsen sier at han er avhengig av kald puddersnø. I denne filmen snakker han om at vi mister livskvalitet hvis vinteren blir dårligere framover, og at miljøpolitikk er en trist sak. Om at vi har muligheten til å gjøre det som er bra, men snakker for mye og gjør for lite.

Les også: På roadtrip med en legende – portrettintervju med Terje Håkonsen.

Terje hevder miljøhensyn blir ignorert av kapitalismen, og at det finnes mye miljøteknologi som ikke blir brukt i dag fordi man mener det ikke er lønnsomt. Terje spør: Har vi egentlig råd til å la være? Eller bør vi investere i fremtiden?

Terje Håkonsen om verdens rikeste white-trash-land

 

Hva har pant å gjøre med puddersnø?

Pant for pudder handler om en av de små tingene vi alle kan gjøre for å bidra til å minske menneskeskapt global oppvarming og bevare vinteren. Hvordan? Jo fordi når vi returnerer flasker og bokser til resirkulering gjennom verdens mest effektive pantesystem så kan de bli til nye flasker om og om igjen.

Det sparer oss for både ressurser og en masse energi, og bidrar dermed til å redusere klimagassutslippene. Hvis vi hadde kommet like langt med kretsløpet til alle verdens naturressurser så ville ting sett svært annerledes ut og vårt forbruk ville hatt en helt annen påvirkning på miljøet.

Se filmen: