Selv ikke så langt bort man kan komme fra sivilisasjonen er det fritt for spor av menneskelig forurensing. Vi ble med Inge Wegge til Svalbard, der den mektige, urørte og sårbare naturen gjør vår negative påvirkning av miljøet enda tydeligere. Både på Svalbard og på Bjørnøya, nesten ved Nordpolen, er det massevis av søppel på strendene. Fiskeredskaper, plastposer, q-tips og flasker er noe av det som Inge har funnet på strender som ligger langt langt unna sivilisasjonen.

Det må være lov å kalle Inge Wegge for en eventyrer. Han har overvintret i en hytte bygget av drivved på en strand i Nord-Norge, bodd i telt på Bjørnøya for å finne ukjente surfebølger og laget prisbelønte dokumentarfilmer fra turene sine.  Nå har han slått seg ned i Lofoten og lever drømmelivet med nystiftet familie og eventyrbil som drives av frityrolje fra restauranter som han selv har reddet fra søpla, filtrert og resirkulerer som drivstoff.

Jeg har fulgt en del drømmer, som kanskje folk mest snakker om og ikke så mange som gjennomfører.  Ved å kunne dele med andre så merker jeg at jeg kan inspirere folk.

Inge vil inspirere folk til å komme seg ut, oppleve naturen og få et forhold til naturen slik at man får lyst til å ta vare på den. Gjennom filmene Bjørnøya og Nord for Sola har Inge nådd ut til folk i hele verden, både gjennom visninger på filmfestivaler og gjennom tusenvis som har sett filmene både via nettet og på DVD.

Naturen blir som en kompis som du blir glad i. Og du synes ikke det er kult å se kompisen din full av søppel.

Se filmen: