Å komme til Hoddevik er nesten det motsatte av det som skjer i byen. Det er ingenting som er konstruert her. Her er ting bare helt rått, og det er sånn verden egentlig ser ut.

#Tavaha i Hoddevik

Simen Knudsen er hekta på havet. Han padler, SUP-er og aller helst bølgesurfer han. Gjerne i Hoddevik på Stadlandet. Der har han også laget #tavaha-løa, et slags strandsøppel-senter. Simen er Infinitum-ambassadør og grunnlegger av miljøorganisasjonen Nordic Ocean Watch.

Havet er ganske fascinerende, det er utrolig vakkert, men samtidig ganske skummelt. Tenk hvor mye rart som bor uti der, som vi ikke har sett. Det er både innbydende og litt mystisk.

Havet knytter verden sammen

Simen snakker om at havet knytter verden sammen, at forurensing av havet et sted i verden vil kunne påvirke miljøet også på helt andre steder. Han forteller at siden vi begynte å bruke plast på 50 tallet, så har det havnet over 150 millioner tonn med plast i havet. Plast er et utrolig bra materiale så lenge vi holder det i en loop og resirkulerer det, men at det er når plasten havner utenfor loopen at den blir et problem. Panteordningen holder flaskene i loopen og gjør at flaskene lever inn i uendeligheten istedenfor å bli et problem i havet.

Se filmen: