Naturen er som et hjem for eventyrer Christian Iversen Styve (32). Enten han klatrer opp Kilimanjaro, møter isbjørn i Canada, eller har et kortreist eventyr i Oslomarka, er det viktigst for ham å inspirere flere til å oppleve det fantastiske verden har å by på. Gjennom bildene han deler på Instagram under navnet Eventyraren, får vi et innblikk i hverdagen hans som guide og fotograf.

1. Brefallet ligger på vestkysten av Grønland, helt i starten av den flotteste krysningen jeg har hatt. Hele turen tok 27 dager på s ki med pulk. Dette er den ultimate turen for deg som er glad i å gå på ski og sove i telt vinterstid. Mer magisk enn dette blir det ikke!

2. Jeg er opptatt av resirkulering og miljøvern. Jeg tenker at naturen skal være litt som min egen stue, ren og fin alltid, i tilfelle du får besøk. Det verste jeg vet er når folk bærer med seg fulle ølbokser til fjells, men ikke orker å bære dem tomme ned igjen. Jeg har som mål at alt turutstyret jeg har skal brukes til det er oppbrukt, ikke kjøpe nytt fordi det er kommet en ny farge på årets modell av en Gore-Tex jakke.

3. Jeg har alltid vært fascinert av løver og dette bildet, har jeg ventet lenge på, men det var verdt det! Dette bildet er tatt i Masai Mara. Å kunne fotografere løver på jobb i Kenya betyr bare at jeg er voldsomt privilegert. Det tenker jeg på hver eneste dag.

4. På Grønland i 2015 hadde jeg en veldig kald dag på jobben! Rundt 35 minusgrader gjør at du får mer enn litt is i skjegget.

5. En trenger fortsatt ikke reise langt! Romsdalen er et mekka når det kommer til toppturer. Tog fra Oslo til Åndalsnes og du er klar!

6. Kortreist eventyr! Du trenger ikke reise langt for å få store naturopplevelser. Dette er fra Vettakollen, med utsikt mot Holmenkollen. Ta med deg venner, kanskje litt middag, frokost og selvsagt kaffe til morgenen etter en natt i naturen. Av og til bør målet med en tur være overnatting ute og ikke at en skal gå lengst mulig. Det viktigste er å komme seg ut.

7. Fjellene i Kaukasus er nok ikke så godt kjent for nordmenn. Dette er tatt i Russland, på en akklimatiseringstur, helt på grensa til Georgia, før vi skal 5642 meter til topps på Europas høyeste fjell, Elbrus.

8. Bildet skal illustrere lykke. Det er tatt på Kilimanjaro i solnedgangen. I bakgrunnen kan du se Mt. Meru. Jeg fikk tak i tre ivrige karer som hoppet opp og ned, helt til jeg fikk bildet jeg ville ha.

9. Kenya er et land jeg har besøkt mange ganger, først og fremst for å ta med folk på safari. Masai-folket er noen av de mest fantastiske menneskene her på jorda og kunnskapen deres om naturen er helt utrolig. Den beste på jakt i stammen har løvemanke på hodet ved spesielle anledninger.

10. Dette er fra Baffin Island i Canada, den mest minnerike og flotteste turen jeg har vært på. Her er det helt isolert, langt vekke fra folk og ingen redningstjeneste som kommer og henter deg om du får problemer. Vi var der i 18 dager og møtte totalt ni isbjørner. Det er rett og slett helt fantastisk og ulikt noe annet.

11. Det ble et vindfullt, men vakkert toppstøt! Knallhard jobbing hele veien til topps. Min tredje gang på Elbrus ble en suksess denne gangen også – 17 av 18 til topps!