Få frosten ut av kroppen med en varm og mettende butternut squash-suppe.

Butternut squash-suppe, for deg som vil teste ut et vegetarisk kosthold.

Nam. Foto: Protect Our Winters.

Å spise grønt er noe av det beste du kan gjøre for både miljøet og helsa di, i tillegg til at det er sjukt godt, selvfølgelig. Infinitum Movement vil, i samarbeid med Protect Our Winters (POW), utfordre deg til å spise vegetarisk hver dag denne uken. Og gjerne etter det også. Sjekk ut POWs arrangement Veggisveko her!

Butternut squash-suppe

Ingredienser:
– 1 butternut squash, eller butternut-gresskar, som det heter på norsk.
– 1 hvitløksfedd
– 1 boks kikerter
– 1-2 bokser kokosmelk
– Krydder (f.eks. paprikakrydder, chiliflakes, tørket basilikum og gurkemeie)
– Olivenolje
– Salt og pepper
– Eventuelt tilbehør: Makaroni, ristet brød eller bønnemiks.

Sånn ser butternut-gresskar ut, for dem som lurte. Foto: Wikimedia Commons

Slik gjør du:

– Del butternut-gresskaret i biter og ha i en ildfast form, sammen med et finhakket hvitløksfedd. Du trenger ikke fjerne skallet på gresskaret. Hell over litt god olivenolje, salt og pepper.

– Rens deretter kikertene og ha i en annen ildfast form. Hell over litt olivenolje, salt og pepper. Paprikakrydder, chiliflakes, tørket basilikum og gurkemeie er også godt, ta det du har.

– Sett både kikerter og gresskaret i ovnen samtidig. Squashen skal bakes på 200 grader til bitene er helt myke. Det tar som regel rundt 30-40 minutter, avhengig av hvor store bitene er. Kikertene skal også ristes i omtrent 30-40 minutter.

– Følg med på kikertene regelmessig, for de kan brenne seg fort. Ta ut formene og avkjøl kikertene (det er da de blir crispy!).

– Kjør gresskaret sammen med 1-2 bokser kokosmelk, enten i smoothiemaskin eller mos med stavmikser. Ha i mer eller mindre kokosmelk ettersom hvor tykk du vil ha suppen.

– Du kan også kombinere suppen med for eksempel makaroni, ristet brød eller en boks bønnemix rett i suppen.

Bon appetit!

Fysen på mer digg, vegansk mat? Prøv Helena Hersviks pulled pork-burger av jackfruit:

Vegansk «pulled pork»-burger av jackfrukt