Kan man leve Zero Waste i en varebil?

Jeg heter Amalia-Louise, er 24 år og jobber med et nytt prosjekt som jeg er så heldig å få dokumentere her på bloggen til Infinitum Movement! I fjor startet jeg prosjektet Amalia Plukker Opp, hvor jeg reiste rundt i Norge og plukket søppel hver dag i 70 dager. På reisen lærte jeg utrolig mye om plastproblematikken og de forskjellige aspektene rundt. Og etter å ha vært ute å plukket søppel og deretter komme inn i en dagligvarebutikk, fikk jeg øynene mine opp; all embalasjen jeg møtte på inne i butikken var jo nettopp det jeg akkurat hadde vært å plukket opp ute i naturen. Slik ble jeg interessert i Zero Waste, og det inspirerte meg til å starte opp det nye prosjektet Zero Waste Van!

Les også: Naturvokterne: Amalia plukker opp

Del 1

Bygge om en gammel kassebil til en bærekraftig van som går på brukt frityrolje i stedet for diesel. Innredningen og materialene jeg bruker skal være brukt, redesign eller naturmaterialer så langt det går. Målet med prosjektet er å inspirere til en mer bærekraftig hverdag hvor man bruker det man har før man kjøper nytt.

Del 2

I tre måneder skal jeg kjøre rundt med bilen i Norge, plukke søppel og holde foredrag om prosjektet. Samtidig skal jeg prøve å leve helt Zero Waste i vanen. Er det i det hele tatt mulig å leve Zero Waste i Norge? Det skal jeg prøve å finne ut av!

Les også: Et liv uten søppel – Lauren Singer

 

 

 

 

 

 

Jeg oppdaterer også på instagram, youtube og facebook for de som har lyst å følge med der:

https://www.instagram.com/amaliaplukkeropp/

https://www.youtube.com/channel/UCOHeohgIgRwzo7DYUzlnJqw

https://www.facebook.com/amaliaplukkeropp/

– Amalia