Andreas Køhn fortsetter å kjøre sykkel og ski på klimavennlig vis. I sommer syklet han 35 mil fra Lofoten til Skjomen ved Narvik for å kjøre på verdens (kanskje) beste sykkelsti – og filmet ferden.

- Jeg kunne jo bare kjørt, sier Andreas Køhn. Likevel syklet han 350 kilometer fra Gimsøy i Lofoten, der han bor, til det som skal være verdens beste sykkelsti i Skjomen i Narvik.

– Jeg kunne jo bare kjørt, sier Andreas Køhn. Likevel syklet han 350 kilometer fra Gimsøy i Lofoten, der han bor, til det som skal være verdens beste sykkelsti i Skjomen i Narvik.

Mange, inkludert undertegnede, prater i store ordelag om det å leke i egen bakgård. Men hvor slutter egentlig denne bakgården?

Blir den begrenset av gangavstand? Kan vi kjøre bil rundt i den eller til og med fly? Eller er det kommune-, fylkes- eller landegrenser som definerer bakgårdens ytre grense?

Nå i sommer bestemte jeg meg for å utvide min bakgård ved hjelp av min trofaste tråsykkel. Hvor stort område er det egentlig mulig å dekke ved hjelp av egen muskelkraft? Et relativt stort område, skulle det vise seg.

Les mer om Andreas Køhns liv som skisyklist her:

Livet uten bil: En virkelighetssjekk