Mellom saker om elbiler som blir dyrere, asylsøkere som blir kastet ut av landet og siste nytt i atomvåpenkappløpet mellom to verdensledende idioter er det noen små skapninger som nettopp har fått sine femten sekunder i rampelyset. Hvem? Insektene seff. Skjer? Joda, de er i ferd med å forsvinne. Er det noen som kan tenke seg hvorfor….?

La meg komme med et lite hint: “M”. M for money, m for Monsanto, m for motherf_ing greed. M for mere. Mere sprøytemidler, mere genmodifisert mat laget for å passe til sprøytemidlene, mere monokultur, mere avskoging, mere utbygging, mere penger til de som allerede er rike.

Nye forskningsresultater viser altså at insektene er i ferd med å forsvinne. I rekordfart. Dette er nytt for mange, interessant et lite øyeblikk, før vi blar videre til terrorangrep, seksuell trakasering, Listhaug, Trump og anna dritt. Men det bør egentlig ikke komme som et sjokk på noen.

Lenge har det vært klart at vi reduserer antall arter på jorda i rekordfart, til og med utrydder arter som vi ikke engang har oppdaget. De siste 40 årene har for eksempel 58 prosent av verdens ville dyr forsvunnet på grunn av menneskelig aktivitet, verdens skogsareal reduseres med 1 prosent i året og villmarken i Norge har gått fra å dekke halvparten av landet ned til under 12 prosent på drøye hundre år.

En behøver ikke ha doktorgrad i biologi for å forstå at når man hugger ned skog, ødelegger et komplisert økosystem av samspillende levende vesener og erstatter det med endeløse rekker av like planter som man spruter med gift, da dreper man insektene. Og at insektene har sentrale oppgaver i naturen bør heller ikke komme som en bombe på den som har vært våken i et minimum av naturfagstimene i grunnskolen.

 

Insektene forsvinner snart
Løp og kjøp litt gift

Likevel er det fortsatt fullt lovlig med massevis av giftige sprøytemidler. Reklamen anbefaler deg til og med å sprute gift i hagen hjemme der ungene dine skal leke. Hvordan er det mulig? Hvorfor er det ikke ulovlig? Et svar er at sammenhengen mellom sprøytemidlene og insektsdød (forsåvidt også kreftsykdommer hos oss som spiser maten) ikke er 100% vitenskapelig bekreftet. Ja, det er vanskelig å bevise ting som dette, men A: hvor dum går det an å bli, og B: det er vel de som selger giften som bør bevise at den er 100% ufarlig, ikke omvendt.

CNN: Helsemyndighetene i California sier det er kreftfremkallende.

Har du hørt om DDT, PCB, Glyfosat og Agent Orange? Alle fire er giftige som faen, én av de sprutes fortsatt på maten vi spiser og på gressplenene som barna våre leker på og selskapet står bak alle disse og enda flere fæle stoffer heter Monsanto.

Pengene styrer forskningsresultatene og politikken

Det er ikke greit å tillate bruk av en gift bare fordi den nøyaktige sammenhengen mellom bienes død og giftstoffets virkning ikke er påvist. Hva skjedde med “føre var”-prinsippet? Man kan ikke kjøre “uskyldig til det motsatte er bevist”-prinsippet når morderen har tusen ganger flere advokater og bestukket halvparten av juryen. Når endelig noen redelige forskere har klart å bevise mot enhver tvil at et sprøytemiddel ødelegger naturen og gjør mennesker syke, da har jo de jævlene et nytt sprøytemiddel klart og 20 nye år på seg til å tjene mere penger på det. Og minst 20 år til på seg til å fortsette å selge det forbudte sprøytemidlet i fattigere land i Asia eller Afrika der lovgivningen ikke er like streng.

Forresten holder Monsanto for tiden på å slå seg sammen med Bayer, en av verdens hundre største selskaper. Tror du de får mindre makt da? Her kan du joine over en halv million andre som har skrevet under mot sammenslåingen: https://actions.sumofus.org/a/stop-the-bayer-monsanto-mega-merger

Politikerne svikter oss

De som vi har valgt til å styre landet vårt er nødt til å ta ansvar, slutte å være populistiske puddinger og heller sørge for at Norge går foran som et godt eksempel. Det er massevis av store og små ting som kan gjøres, og vi har definitivt råd til det. Sørg for verdens strengeste regulering av planteverngifter både i norsk jordbruk og importert mat, bruk oljefondet til å kjøpe opp alt av regnskog og urørt natur som det går an å komme over, behold urørt natur her i landet, sett krav om at det er striper med fri vegetasjon mellom jorder med dyrket mark, stimuler til økologisk landbruk og så videre. Og sørg for at skruppelløse kommersielle aktører ikke får innflytelse på norsk landbrukspolitikk, landbruksforskning og landbruksutdanning!

Og drit forresten selvfølgelig i å begynne med oljeutvinning i sårbare arktiske strøk og noen av de viktigste områdene for livet i havet, og ikke tillat dumping av gruveavfall i fjordene våre. Det har lite med insektene å gjøre, sorry for avsporing, men poenget er vel egentlig bare at de som styrer landet vårt er helt ute på villspor og totalt på kant med både naturen og det som folket vil.

 

Insektene forsvinner snart

Kjemi-selskapene som lager sprøytemidlene er blant verdens største foretak og de bruker selvfølgelig massevis av penger på “forskning” som gir resultatene som passer for de, og resten på å sabotere forskning og informasjon om at den dritten som de selger sender oss rett til helvete fortere enn vi kan telle til R O U N D U P. Og så bruker de kanskje enda mer på å påvirke politikere slik at de får lov til å fortsette og bli enda rikere. Tror du det er konspirasjonsteori? Hvor dum går det an å bli?

Les også: Monsanto – virkelighetens Evil Corp

Og i mellomtiden bruker forresten NRK våre skattepenger til å finansiere villedende tabloidpiss-TV som får Ola Nordmann til å la være å kjøpe økologisk mat basert på kortslutning i tankerekkene til et PR-kåt TV-tryne som kaller seg fysiker men ikke engang klarer å holde orden på det mest grunnleggende i en vitenskapelig prosess. Les mer om folkeforvirringen på NRK her.

Insektene er i ferd med å forsvinne
Naturfag for dummies

Hva skjedde med basic kunnskap fra naturfagstimen på barneskolen? Naturen er et komplisert system der alt henger sammen, det meste er avhengig av hverandre og små ting kan bety mye for store ting. Vi er enda ikke i mål med å forstå hvordan alt henger sammen, men vi vet at det kan gå veldig galt når man tukler med systemet. Insektene har selvfølgelig en funksjon de også. Og (u)gresset som vokser fritt.

Hvis man ikke er er sikker på hva som er konsekvensene når man tukler med naturen, så er det best å være på den sikre siden. Ikke la de med mest penger og mest lyst på enda mer penger får lov til å bestemme. Da kan man plutselig sitte igjen og lure på hvorfor det ikke vokser opp nye planter og trær… og da er det kanskje for sent. Ikke for han feite sjefen i det fæle selskapet selvfølgelig for han er på vei til landstedet på mars i sin egen private romrakett.

Men for oss andre bare, for Ola Nordmann som har spist oppdrettslaks hele livet og sprutet roundup på plenen hver sommer og mista flere familiemedlemmer i kreft som man ikke vet helt sikkert hva som forårsaker, selv om mange studier peker på at det kan være en sammenheng med….. Og så over til reklame.

 

Se hva som skjer når en av djevelens lobbyister får tilbud om en liten slurk av sin egen medisin:

NB: Dette innlegget sorterer under vår blogg-side, og inneholder forfatterens personlige og subjektive meninger, som ikke nødvendigvis representerer eller er i tråd med meningene til Infinitum Movement og denne nettsidens redaksjon.