Just Google it, it’s true!

I gamle dager var troen sterkere enn den er i dag. Folk var kanskje mindre belærte og lot religionen ta mer plass i livet. Etter hvert har vitenskapen tatt mer over, og det er harde fakta som gjelder. Om det ikke kan bevises i vår fysiske verden så er det heller ikke sant.

Men så, i en tid der individualismen er så sterk og alle skal få velge selv hva de mener er sant, er vi kanskje tilbake til troen?

1Det meste av forskning blir betalt for av noen som ønsker å bevise at noe er sant. Som for eksempel at mobilstråling ikke er farlig, ikke-økologisk mat ikke er giftig, at en medisin fungerer uten bivirkninger, også videre.

Problemet er at konklusjonen ofte er satt på forhånd, og at mange ting som kunne gjort store endringer ikke blir forsket på, fordi det ikke finnes noen lønnsomhet i det.

Og vitenskapen har jo heller ikke vært konstant.

Ifølge vitenskapen på den tiden da folk trodde Jorda var flat, var det et fakta. Men så fikk man bevist at Jorda var rund, og det er det vi tror er fakta nå. Allikevel er de fleste helt overbevist om det vi anser som fakta i dag, kommer til å være fakta i morgen. Det vil si at folk flest, mennesker som forsker på ulike ting, innser som regel at jo mer vi finner ut av, jo mer er det vi ikke vet.

2Men på internettet, der de fleste henter mesteparten av sin kunnskap nå til dags, vil du kunne finne svar på det meste.

Og du kan lett også finne det svaret du helst ønsker å finne.

Hillary Clinton har hatt sex med Yoko Ono. Mennesker har ikke hatt innvirkning på global oppvarming. Koranen sier at man skal steine homofile.

Da tenker jeg at vi er tilbake til troen. Hva velger jeg å tro på av alle disse “faktaene” som finnes der ute?

Jeg tror på at mat uten gift er bedre enn mat med gift. Jeg tror at vi er på vei mot en enorm klimakrise, og jeg tror også at vi kan gjøre noe med den. Jeg tror at Jorda er et paradis og at vi må gjøre alt vi kan for å ta vare på den. Og dette er vel en del av min personlige “religion”.

vann