2016 var litt turbulent, globalt sett. Men for min del har året vært pakket med høydepunkter å være takknemlig for, #InfinitumMoments. Året har bevist at det som får energi, det vokser.

Januar. Min aller siste dag i DNV GL brukte jeg på scenen foran hundreish næringslivsledere, for å presentere resultatene fra the Global Opportunity Report 2016: hvordan de kan tjene penger på å lage en mer bærekraftig verden.

Februar. Sammen med det norske surfemiljøet fikk Nordic Ocean Watch “gullmedalje i strandrydding”: Gullklypa. Vi har jobbet systematisk siden 2013 med marin forsøpling, satt i gang strandryddeprosjekter, og med god hjelp fra Infinitum Movement utdannet flere tusen barn og unge om havet og plastforurensing.

http://www.instagram.com/p/BF8o8sLPa1F/?taken-by=nordicoceanwatch

Mars. Jeg fikk skikkelig trua på fremtiden da jeg holdt tavaha-foredrag for en gjeng teenagers på Hei Verden i Stavanger. Vi diskuterte hvordan forbruk er roten til de fleste miljøproblemer,. Alle i salen var enig i, og villig til, å redusere sitt eget forbruk for å skape en fungerende og solidarisk verden.

http://www.instagram.com/p/BCdknwJlzn-/?taken-by=simentavaha

April. Fantefilm laget pantefilm i Hoddevik, en kortfilm om panting, plastforurensing og havet. På bestilling av Infinitum Movement, regissert av Andreas Kleiberg og nominert til Young Directors Award på filmefestivalen i Cannes.

Mai. Patagonia er et av verden mest ansvarlige brands. De jobber aktivt med å redusere sitt fotavtrykk, engasjerer seg i miljøvern, og ikke minst så jobber de hele tiden for å utvikle mer bærekraftige produkter. Noe av det giftigste og verste vi surfere forbruker er våtdrakt av neopren, og i 2016 tok Patagonia et oppgjør med dette og lanserte et plantebasert våtdrakt. Jeg jeg fikk bli med på laget og være en av de norske ambassadørene på surf, og fikk enda en god grunn til å leke i egen bakgård. #patagoniano

http://www.instagram.com/p/BIow27Ej8P7/?taken-by=simentavaha

Juni. Jeg pakket og dro for å bo i Hoddevik et par måneder. Vika er mitt favorittsted på jorden, og ikke uten grunn. Sommersesongen startet med et helt perfekte bølger i midt på natten, i fullt måneskinn.

http://www.instagram.com/p/BJ2TCkoD0yT/?taken-by=simentavaha

Juli. Med støtte fra Plastreturs Miljøprosjekt startet vi byggingen av Tavaha Løa: Norges første havrenovasjonssenter. Her blir Hoddeviks strandsøppel levert, sortert, registrert og stilt ut for å motivere til hverdagsrydding og skape en læringsarena. Det er blitt Norges kuleste sted for å oppleve marin forsøpling, og vi blant annet lært at det skyller i land seks utenlandske flasker for hver norske flaske(!). Som betyr at pantesystemet er bra tavaha.

http://www.instagram.com/p/BIxPMJQDyYy/?taken-by=simentavaha

August. På Passion4Ocean i Oslofjorden holdt H.K.H Kronprins Haakon en tale om havet, og brukte mitt favorittord: tavaha.

http://www.instagram.com/p/BJsOhZNDdAs/?taken-by=simentavaha

September. Hvordan kan samfunnsansvar være en driver for vekst og nye penger? Det er nok mitt favorittspørsmål. I september ble jeg med i innovasjonsbyrået Æra for å svare på nettopp det spørsmålet, og demonstrere hvordan det er mulig å skape mer bærekraftige samfunn og gjøre det lønnsomt: Floke.

Oktober. Oktober var egentlig stappfull av høydepunkter: sølv i SUP NM, deltok på SIKT-konferansen, surfet med selveste H.K.H Kronprins Haakon, og avsluttet måneden med å få tusen mennesker til å si tavaha i kor på Aftenpostens Klimakonferanse, #KlodenVår.

http://www.instagram.com/p/BMHHVcElTmM/?taken-by=simentavaha

November. Den første snøen kom tidlig, og vi kjørte pudder på Østlandet allerede i november. Derfor passet det bra å stå på Framtanker og lansere en av de utfordringene vi skal jobbe med i Floke. En utfordring som står den norske folkesjelen nærmest: friluftsparadokset.

Desember. I desember kom Urd med masse bølger til vestlandet, og en storm med et navn som gjør at du får lyst til å holde deg innendørs. Jeg innser at 2016 er det første året jeg ikke har flydd til utlandet siden jeg rundet puberteten. Jeg satte meg et mål i januar om å ligge under 3 tonn CO2 på flyreiser, og det er ingen enkel oppgave for en surfer. Men jeg klokka inn på 1,6 tonn, uten at det har gått på bekostning av livskvaliteten eller surfingen. Og det føles skikkelig bra.

2017. Det som får energi, det vokser. Jeg har lyst at verden blir et bedre sted. Og for å finne ut av hvordan jeg kan bidra til det, bruker jeg tiden min til å utforske i den retningen. Jeg brenner for de store og små løsningene som tar verden i riktig retning. 2017 blir et år der dét får mer av min oppmerksomhet. Gleder meg til et nytt år på lag med Æra/Floke, Nordic Ocean Watch og Infinitum Movement.