Hva slags miljøspørsmål snakker vi om?
 Hva spiser vi? Hvordan går vi kledd? Og hva hisser oss opp? Vi spurte tre av verdens førende trendforskere om hvordan fremtiden vil bli.

Hva er utmerkende for Y-generasjonen (folk født på 90-tallet)?

– De er på mange måter gode entreprenører og tør å satse på lidenskapene sine. De vet at de på mange måter må skape seg en fremtid selv. I de fleste av verdens land kan vi ikke lenger stole på at staten skal ta hånd om oss.

Hvordan bor vi i 2024, hvordan kommer våre boliger til å forandres?

– Vi kommer til å bli mer nomadiske,
vi er lei av å bli i den samme boligen, leve samme liv. Hvorfor sove i samme seng, spise på samme plass? Boliger og hjem vi skaper kommer til å være mobile, slik at vi på en enkel måte kan forandre romsligheten.

Hvilke typer av nye materialer
vil brukes?

– Vi kommer til å fortsette å utvikle nye fibrer, for eksempel ananasfiber og forskjellige gress-slag. Vi kommer attpåtil snart på kunstig vis til å lage hår, 
hud og også ben.

Hva kommer vi til å spise?

– Absolutt ikke prosessert mat, iallfall ikke de opplyste. Så mer urter, røtter, sopp, fisk, fugl, og lettbakte flatbrød. Men dette kommer til å ta tid, mat-trenden kommer til å modne først mot 2050.

Hvordan kommer vi til å tenke i forhold til resirkulering om ti år?

– Det faktum at vi trenger å gjenvinne betyr ikke at vi fortsatt produserer og konsumerer for mye, feil og søppel. Fremover kommer vi til å fortsette å kjøpe mer av slikt vi virkelig liker, overveie hva vi velger.

Hvilken samfunnstrend kommer til å stå sterkest?

– Vi kommer til å møte store utfordringer i årene som kommer. De første årene av 2000-tallet ble vi paralysert: Det var 9/11 og økonomisk krise. Fremover, mot 2024, finner vi 2000-tallets språk, hva dette århundret kommer til å handle om. Nettet er virkelig vår tids megafon. Allerede for tjue år siden laget jeg en trendrapport om 2024, den handler om fusjoner. For eksempel mannlig og kvinnelig: Jeg tror fortsatt at biseksualiteten kommer til å øke.

Les også: Hva skjer i 2024, Martin Raymond?

Les også: Hva skjer i 2024, Helle Talberg?