Av og til trenger vi en oppfriskende energibombe til dessert. Parfait med bær og kokoskrem gir både næring og nytelse på mørke høstdager.

Jeg liker å bruke kokoskrem som utgangspunkt for denne desserten, men soyakrem fungerer også utmerket. Kokosnøtter er svært næringsrike, og inneholder mineraler og ulike vitaminer som kan være lurt å få i seg på denne årstiden. I tillegg er kokosnøtter rike på jern, kalsium og magnesium.

Fordelene med kokoskrem

Til forskjell fra kumelk er kokosmelk laktosefri, og er dermed ikke bare en perfekt melkesubstitutt for veganere, men også for dem med laktoseintoleranse.

Kokosmelk er fullstendig fri for uønskede hormoner og bakterier, og i tillegg sponser ikke kjøpet av kokosmelk en industri som er dårlig for både kua og miljøet. Så, i stedet for å kjøpe fløtekrem, lag din egen kokoskrem fra kokosmelk hjemme.

Vegansk parfait med friske bær og kokoskrem
Dette trenger du: (ca. 2 porsjoner)
  • 2 bokser “full fat” kokosmelk
  • 2 ss melis og/eller lønnesirupsmør/evt. lønnesirup
  • ½ ts vanilje-essens
  • Valgfri topping (anbefaler bær slik som brukt i denne oppskriften)
  • Bjørnebær
  • Blåbær
  • Bringebær
  • Stavmikser eller håndmikser
Vegansk parfait med friske bær og kokoskrem
Slik lager du parfait:

1. Begynn med å plassere boksene med kokosmelk opp-ned i kjøleskapet, og la det stå over natten. Når du tar boksene ut, hold dem fortsatt opp-ned, fordi fettet i melken har samlet seg på bunnen, slik at du lettest mulig kan helle ut det skilte vannet, og deretter helle melkefettet i en bolle.

2. Når du har den tjukke kokoskremen i en bolle, tilsetter du vanilje-essens, og melis eller lønnesirup for å få en søt smak. Deretter visper du alt sammen med en stavmikser til det blir en tjukk, kremaktig konsistens.

3. Til slutt er det bare sammensetningen som gjenstår, så finn et par glass og topp desserten med sunne, smakfulle bær.

Vegansk parfait med friske bær og kokoskrem

Håper det smaker!